Liepupes vidusskola Liepupes vidusskola
"Veiksmes", Liepupes pagasts, Salacgrīvas novads, Latvija LV-4023
+371 6402 0376
+371 6402 0354
liepupesvsk@salacgriva.lv


<< Oktobris 2017 >>
POTCPSSv
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031



Ekoskolu rīcības dienas 20.10.2017



Trauki pārtikas uzglabāšanai 17.10.2017

 

Trauki pārtikas uzglabāšanai

 16.oktobrī – Pārtikas dienā Liepupes vidusskolā notika nodarbība ar praktiskām iemaņām „Trauki pārtikas uzglabāšanai”, kuru vadīja Liepupes ģimenes daktere Anita Līduma.

 Nodarbībā piedalījās skolotāji un skolas darbinieki.

 A.Līduma : ”Ir svarīgs ne tikai trauku praktiskais pielietojums, bet arī to ietekme uz vidi un veselību, ir svarīgi ievērot divus nosacījumus: pirmkārt, jāizvēlas trauki no dabīga materiāla (māls, stikls, koks, kas nav ķīmiski apstrādāts) un, otrkārt, jāizvēlas trauki ar ekomarķējumu, kas garantē to, ka trauks ir ražots videi draudzīgā veidā.”

Attēlu rezultāti vaicājumam “tupperware”

 Pārtikas pareiza uzglabāšana vispirms ir svarīga, lai tā nesabojātos, neveidotos baktērijas un nerastos veselības problēmas. Tāpēc ir dažādi pārtikas uzglabāšanas un gatavošanas veidi – saldēšana, sālīšana, marinēšana, konservēšana, skābēšana. Uzglabāšanas procesā svarīgi, lai saglabātos vērtīgās vielas, kas ir produktos, – vitamīni. Ļoti jutīgs šajā procesā ir C vitamīns, folskābe ātri iet bojā. Tāpēc labs paņēmiens šiem produktiem, lai saglabātu to vērtību, ir saldēšana, izmantojot piemērotus traukus.  

Fotogrāfijas no nodarbības 

 



Auzings jeb "auzās ir spēks" ir klāt! 16.10.2017

         

Auzings jeb "auzās ir spēks" ir klāt!

7.klases skolēni „Auzinga” dienai gatavojās nopietni. Evita Lindenberga sagatavoja prezentāciju angļu valodā „Auzās ir spēks”.

Angļu valodas stunda sākās ar izzinošo Evitas sagatavoto materiālu par graudaugu uzturvērtību. Tad sekoja praktiskā nodarbība, Viktors atnesa izejvielas auzu putras pagatavošanai :auzu pārslas Latvijā audzētās, sāli, cukuru un pienu iegūtu no govs savā saimniecībā. Puiši pirmo reizi vārīja auzu putru pēc ieteiktās receptes no pavārgrāmatas. Rinalds vārīja ūdeni, Edvards bēra pārslas, pievienoja sāli un cukuru,  kad biezputra jau bija uzbriedusi, Viktors pievienoja pienu un vārīja, maisīja līdz ēdiens bija gatavs.

Viss klases kolektīvs uzservēja galdu un, pievienojot biezputrai pašmāju ražoto medu, tā garšoja ļoti labi! Daudziem skolēniem no 7.klases brokastīs ir putras! Paldies vecākiem , ka rūpējaties par mūsu veselību!

7.klases skolnieks Rinalds Martinsons

Fotogrāfijas no pasākuma ... 



16.oktobris - Pārtikas diena. 16.10.2017

 

 



10.oktobris - Putras diena Liepupes vidusskolā. 10.10.2017

 

10.oktobris – PUTRAS DIENA LIEPUPES VIDUSSKOLĀ

      10.oktobris ir Starptautiskā Putras diena. Par godu tai skolēni gatavoja prezentācijas „Auzās ir spēks!” gan latviešu, gan angļu valodās, gatavoja putras un baudīja gardas pusdienas skolas ēdnīcā – miežu biezputra ar saceptas gaļas un sīpolu gabaliņiem un saldajā – mannas biezputra  ar jāņogu ķīseli. Visi produkti ir Latvijā ražoti. LIELS PALDIES MŪSU SKOLAS PAVĀRĒM! Ēdiens vienmēr ir ļoti garšīgs! Skolēniem ļoti garšoja pusdienas un vēlēšanās ir – biežāk rīkot Putras dienas mūsu skolā.

      Graudaugi ir viena no nozīmīgākajām produktu grupām, tāpēc ir svarīgi, lai bērni un vecāki mainītu savus ikdienas paradumus un daudz biežāk ēstu graudaugu ēdienus, it īpaši veselīgās putras. Pēc uztura speciālistu ieteikumiem graudaugiem būtu jābūt aptuveni pusei mūsu uzturā.( http://apollo.tvnet.lv/zinas/sodien-starptautiska-putras-diena-latvijas-skolas-liela-atsauciba/774554) 

   

Bildes no PUTRAS DIENAS skatīt šeit... 

 






Arhīvs
2017 (23)   
2016 (13)